Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Den gode legepraksis

Den gode legepraksis

Når vi taler om legepladsen i Frændehus, lægger vi stor vægt på at dette uderum giver børnene mulighed for at udvikle sig motorisk, at der gives mulighed for at lave mange forskellige bevægelser, samt at være nysgerrig på de forskellige sanser der kan komme i spil.

 

Læringsrum:

Hvilke læringsrum byder vores legeplads på, dette er alt efter vind og vejr, årstider og de planlagte emner som foregår i huset.

  1. Bålværksted, naturværksted, her kan fantasien få frit løb.
  2. Fordybelsesrum, her findes der mange forskellige steder, alt efter lyst og hvilken lege/opdagelser man er på som børn. Vi har legehuse, vores lille skov med udkig til verden, der er store som små træstubbe der kan trilles væk så man kan gå på opdagelse i kryb og kravl.
  3. Forskellige legezoner: gynger, cykelbane, løbe, gemme, balance, bygge, klatre og boldbane. Steder hvor man kan lave forskellige huler og lege med vand.
  4. Æstetik på legepladsen: Vi tænker på hvordan vores legeplads fremstår og hvilke farver der bruges hvor og på hvad.
  5. Sanser: Dufte: blomster, træer, frugtbuske, krydderurter, m.m. Høre: Fuglesang, biler, sang, rim, remser og snakken. Føle: Sten, sand, græs, asfalt, bark, vand og jord. Smage: Nøddetræer, krydderurter og forskellige frugtbuske.

 

Vores legeplads giver børn plads til at udvikle sig motorisk og muligheder for bevægelser som man ikke kan få indendørs. 

Der er rig mulighed for at lege fantasilege, lege med mudder og grave i forskellige jordtyper. Der er masser af udfordringer til bevægeapparatet, da vores legeplads har meget kuperede arealer og forskellige skråninger.

 

Sikkerhed:

 

  1. Vi tænker pædagogik og sikkerhed som en samhørighed.
  2. Vi giver børn muligheder for at lære deres grænser at kende og giver dem lov til at eksperimentere. Samtidig med at vi er opmærksomme på uheld.
  3. Børn må ikke være uden voksen opsyn.
  4. Vi evaluerer vores regler løbende og alle skal have kendskab til dem.
  5. Vi har årlig tjek af vores cykler og legeredskaber.

 

Voksen roller og positioner:

  1. De voksne er nærværende og tilgængelige for børnene.
  2. De voksne observerer børns legerelationer og motoriske udvikling.
  3. De voksne går rundt på legepladsen og støtter børn i deres leg.
  4. De voksne sætter forskellige aktiviteter i gang.